Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ONMOGELIJK


Eens in de zoveel tijd, heeft de pipo een dag waarop hij TOTAAL ONMOGELIJK is. Dwars, eigenwijs en brutaal loopt hij schreeuwend en stampend door het huis en deelt commando's uit.
"Ik moet een koekje. Nu! Anders ben je een rotmama!" Het zijn dagen waarop A. en ik elkaar afwisselen; het ene uur 'doet' A. de pipo en het andere uur ik.
Nadat A. hem voor de zoveelste keer op de gang had gezegd wegens ernstig niet-luistergedrag, zag ik dat het mijn beurt weer was.
"Ik ga de auto wassen', zei ik tegen de pipo. "Wil je helpen?"

De pipo slenterde achter me aan. Ik wist dat hij eigenlijk best graag wilde helpen, maar de bui van de dag vroeg om een andere houding.
"Ik vind helpen stom. Dus ik doe het maar heel even", mopperde hij achter me aan.
Al poetsend klaarde zijn humeur ietsje op, al was van luisteren nog geen sprake. Twintig keer vroeg ik hem om NIET met de schuurkant van de spons de auto te boenen en om NIET met modder zijn naam op het portier te schrijven en toen had ik er genoeg van.
"Ga jij maar even in de auto zitten", zei ik. "Dan kan ik door."
Eenmaal in de auto, had de pipo binnen no time de cassettespeler ontdekt. Bandjes gingen erin en eruit, de volumeknop ging op tien en de pipo zat wild te swingen op de bijrijdersplaats. Het zag er leuk uit, hij kon zijn boze energie kwijt en even hadden we geen last van elkaar.

In de auto was een goed idee.
Even onthouden voor de volgende ONMOGELIJKE dag.

Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments