Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TIJD BESTAAT NIET

“Maar wij zien elkaar nog wel eens”, zei ze bij het afscheid.
Dat was twaalf jaar geleden.
We zagen elkaar nooit meer.

Totdat ik laatst dat piepkleine postertje ergens zag hangen waar ik naartoe werd getrokken. Ik tuurde naar de foto en zag toen daaronder: haar naam! Ze was actrice geworden en speelde haar eigen kindervoorstelling. Ik wist meteen dat ik erheen zou gaan. En vandaag was dan de dag. De pipo nam zijn vriendin Josefien mee en we hadden er zin in.

Twaalf jaar is een lange tijd. Ik ben in die tijd afgestudeerd, heb mijn bedrijfje opgezet, heb diverse therapieën doorlopen, besloten dat ik zo wel ‘af’ was en ben twee keer moeder geworden. Er is kortom veel gebeurd en ik vraag me af of de ‘klik’ tussen ons dat heeft overleefd.
Bij binnenkomst zie ik haar al staan in het decor op het podium. We kijken elkaar aan, zwaaien kort, glimlachen en – floep - de twaalf jaar zijn op slag verdwenen.

Tijd bestaat niet.

Ze speelt een solovoorstelling over Wind en Konijn. Met lekker veel gekke dingen, met meedoen en met de vraag of af en toe iemand haar wil assisteren. De pipo springt op en loopt naar voren. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en ineens staan ze daar naast elkaar op het podium. Een stuk van mijn verleden en een stuk van mijn heden, hand in hand. De pipo krijgt een emmer over zijn hoofd en speelt zo een konijn in een hol. En zij rent om hem heen onder een parasol met een voile, omdat ze de wind is. Zij stimuleert hem zo, dat hij volledig opgaat in zijn rol van een wanhopig konijn en uiteindelijk ligt hij op zijn knieën te smeken of de wind alsjeblieft wil stoppen met blazen, zodat hij uit zijn holletje kan komen. Het levert hem een groot applaus op, zijn ego groeit en ze lachen naar elkaar.

Tijd bestaat niet.
Wondertjes wel.
Het was een wondermooie middag.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments