Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

STILLE KRETEN

Mijn vader is geen gemakkelijk mens.
Sociaal is hij een hork en een enorme mopperkont die doet waar hij zin in heeft en schijt heeft aan alles. Hij leeft vooral 's nachts en slaapt een groot deel van de dag. Verder gaat hij nauwelijks met zijn tijd mee, geeft het liefst geen geld uit, is stronteigenwijs en haat telefoneren. De kans dat mijn vader ooit aan de mobiele telefoon zou gaan, was dan ook nul.

Toch heeft mijn vader sinds zaterdag een mobiele telefoon.

Vanuit zijn krenterigheid gunt mijn vader zichzelf namelijk geen betere auto dan een aftands Toyotaatje uit 1984. Het feit dat dit ding ieder jaar weer door de APK komt, is een wonder, maar tegelijkertijd ook weer niet. Tijdens de jaarlijkse APK-keuringsbeurt blijft mijn vader namelijk altijd naast de APK-keuringsman staan. Hij maakt dan grommende geluiden en zegt regelmatig: 'Die auto is prima, daar is niks mee aan de hand!' Daarbij neemt hij een licht-dreigende houding aan. Er is nog nooit een APK-keuringsman geweest die tegen deze druk in durfde te gaan.

Ondertussen is mijn vaders auto dus een gevaar op de weg. Nu inmiddels twee van de vier portieren niet meer open gaan, de claxon weigert en de motor ook regelmatig stopt, heeft mijn vader besloten dat hij binnenkort waarschijnlijk de wegenwacht nodig gaat hebben. Maar erg ver lopen kan hij niet meer en dus wilde hij een mobiele telefoon. Die moesten wij voor hem kopen.

A. kocht de mobiel voor mijn vader. Een simpel ding met een aan- en uitknop en 10 ingeprogrammeerde nummers, waaronder die van de wegenwacht en van onszelf. Ik legde hem het ding uit, maar, eigenwijs als hij is, wilde hij niet luisteren. "Ik zoek het thuis wel uit", bromde mijn vader. "Weet je het zeker?", vroeg ik nog.

Sindsdien is het onrustig hier in huis. Regelmatig piepen onze telefoons. Het zijn sms-berichten zonder tekst, afkomstig van mijn vader, die duidelijk flink zit te experimenteren, maar nog niet veel verder komt. Deze stille kreten van woede en wanhoop komen verschillende keren per dag. Maar natuurlijk meestal 's nachts.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments