Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET VERLANGEN VAN HET PATATJE

Het schatje patatje moest naar de babykeuring. In het 'concentratiebureau', zoals de pipo dat noemt.

Uitgekleed zette ik het patatje op de tafel van de dokter. Altijd een mooi gezicht. De keuring kon beginnen. Direct zag ik het oog van schatje patatje vallen op een heel interessant object: de felrode, glimmende pen die de dokter in haar hand had. Onrustig begon hij alvast op zijn billen te wiebelen. In zijn gedachtewolkje stond te lezen: die moet ik hebben, die MOET ik gewoon hebben!

Maar in plaats daarvan gaf de dokter hem een blokje.
"Laat maar eens zien wat je daarmee kunt". Tja, wat kon het patatje ermee. Hij pakte het in zijn ene handje en toen in zijn andere handje en stopte het daarna in zijn mond. Dit tot goedkeuring van de dokter, die deze enorme prestatie opschreef in het dossier, met de rode pen. Oh, wat glom dat ding verleidelijk. Het schatje patatje gromde ervan. Hij besloot niet langer te wachten, maar de aanval in te zetten en dus wierp hij zichzelf naar voren.
"Ah", zei de dokter, "da's mooi, kun je meteen even in mijn lampje kijken." Ze zwaaide een paar keer met een fel lichtje voor zijn ogen heen en weer. Daarna legde ze het patatje op zijn rug, trok aan zijn beentjes, prikte wat in zijn buik en luisterde naar zijn hartje. Het patatje keek opzij. Daar lag de pen, helemaal onbewaakt. Maar niet voor lang. Hij maakte een wilde zwaai op zij en belandde zo midden op zijn eigen dossier, maar deed dat iets te wild, zodat de pen op de grond viel. Net wilde hij achter het ding aanspringen, toen de dokter hem tegenhield.
"Ga jij maar naar je moeder, wildebras."

De dokter keurde het patatje goed. Ik schudde haar hand, nam het patatje op mijn arm en liep de spreekkamer uit. Verlangend keek hij over mijn schouder naar het mooie, rode ding dat hij zo graag wilde. Maar waar hij steeds verder van af geraakte.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments