Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GOD OP ZIJN BLOTE KNIEEN

Bescheidenheid is een ingewikkeld iets. We weten allemaal dat het hoort, maar breng het maar eens in praktijk. Vooral als je succesvol bent, valt dat helemaal niet mee. De nieuwe paus schijnt zich veertig jaar in het zweet gewerkt te hebben om paus te worden. En nou is-ie paus, gaat-ie gisteren in een toespraak zitten beweren dat hij het liever niet was geworden. Bullshit, zo dacht ook God.

Dit soort nepnederigheid zien we ook vaak bij de 'sterren' die worden geïnterviewd voor het omroepblad. Mijn collega's aldaar weten dat ze me een groot plezier doen met het quoten van Daphne Deckers, die enorm kan worstelen met het nederigheidsprobleem. Zo vertelt ze altijd over haar rol als Bondgirl dat dat maar een piepklein rolletje was en dat ze ook maar een piepklein trailertje had, echt, vergeleken met die van Pierce Brosnan stelde het helemaal niets voor, zo'n klein trailertje was het.

Via deze nederige weg is dan maar weer eens benadrukt dat ze toevallig wel ooit in een Bond-film speelde en daar ook nog eens haar eigen trailer had. Nepnederigheid, maar in een intelligente verpakking.

Iets minder intelligent, maar wel heel leuk was de niet zo nederige verspreking van een acteur in een interview dat ik vandaag onder ogen kreeg: "Naast mijn schoenen lopen? Dat is niks voor mij. Ik blijf gewoon mezelf. En ik dank God op zijn blote knieën voor het succes dat ik nu heb."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment