Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE WRAAK VAN DE MOEDER

Jongetje C., uit de klas van de kleine pipo, was jarig en ging een partijtje geven. Zijn moeder deelde de uitnodigingen uit. Op zich al een beetje vreemd. Maar dat was nog niet alles. Er was iets raars aan dit uitdelen, al zag ik niet direct wat.

De moeder van jongetje C. is een verlegen vrouw die zich duidelijk niet prettig voelt tussen mensen. Ooit maakte ik een praatje met haar op het schoolplein. Ze vroeg zich hardop af of haar zoon wel in de goede klas zat, omdat ze vreesde dat hij erg gepest werd. Dat verbaasde me, want het leek me nou juist een klas waarin iedereen wel goed tot z'n recht kwam. Ik zei dat ook en toen zei de moeder van jongetje C.: "Misschien komt het omdat ik zelf altijd ben gepest en buitengesloten."

Ineens zag ik wat er gebeurde tijdens het uitdelen. Ten eerste gaf ze de uitnodingen niet aan de kinderen, maar aan de ouders. En ten tweede keek ze bij het overhandigen niet naar die mensen, maar heel nadrukkelijk naar iemand die juist geen uitnodiging kreeg. Ze was niet bezig met uitnodigen, maar met het niet-uitnodigen.

Dit was de wraak van de moeder van jongetje C.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments