Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GRENZEN VOOR MANNEN

Een artikel over de nieuwste trends op het gebied van mannenverzorging, dat wilden ze graag bij het drogistenblad.

Dus ik het net op.

Ik heb natuurlijk de introductie van 'de metroseksueel' meegekregen. En ik wist ook dat je tegenwoordig Nivea Visage for Men hebt, maar sinds vandaag weet ik: dat is nog niets! In een artikel over scheren anno 2005 stond: 'Scheren is een ware aanslag op je huid'. Daar heb ik in al die jaren nog nooit een man over gehoord. Er blijken dermatologisch geteste aftershave balsems op de markt te zijn, met een laag alcoholpercentage en verzachtende bestanddelen voor een soepele, gladde en egale huid na het scheren. Ik kwam complete sieradenlijnen tegen voor mannen, gezichtsmaskers, handverzorgingsprodukten ('want zwaar werk tast je handen aan'), haarkleurartikelen en: mannen make-up. 'De essentie van mannenmake-up is dat je het niet ziet, maar dat het wel de sterke lijnen in het gezicht van de man versterkt', schreef een visagist erbij.

En steeds als ik weer iets nieuws ontdekte, dacht ik eerst: ah nee toch. Maar als ik de bijbehorende foto's zag, dacht ik weer: oke dan. Want het waren wel aantrekkelijke mannen. En ook nog steeds echt mannen-mannen. Wel met slippertjes met geschoren voeten erin met gelakte nagels. Maar toch nog steeds: mannen.

Dus kan ik deze trend wel waarderen. Zolang mannen maar niet gaan zeuren, roddelen, hun lippen gaan stiften terwijl ze in de file staan, hulpeloos gaan zwaaien langs de weg als ze een lekke band hebben en klagen over maandelijkse buikpijn natuurlijk. Er zijn grenzen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments