Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE APRES-MOL-DEPRESSIE

Ik bevind mij in een tamelijk diepe 'après-Mol-depressie', zoals u wellicht zult begrijpen.
Misschien zag u de bui zelfs al een beetje hangen, toen ik nog zo himmelhoch jauchend van de daken schreeuwde dat ik het helemaal zeker wist: het was Marc-Marie.

Ik wist het zelfs zo zeker dat ik de helft van de Mol-poule-deelnemers heb overtuigd van mijn standpunt. Dat heeft dan wel weer iets lolligs achteraf. Al denken zij daar maandag waarschijnlijk heel anders over.

De Mol-poule... Ik had het geld al zo vaak uitgegeven. Het leukste idee was dat ik bij de banketbakker koekjes zou bestellen met daarop, in marsepein, fotootjes van die geweldige kop van Marc-Marie. Die zou ik dan trakteren bij het omroepblad. Zo'n geestig idee vond ik dat. Ik had ze al bijna besteld.

Het is leuk, zeker van je zaak zijn.
Behalve achteraf, als je het mis had.

Eerst maar even de IJsbeer feliciteren, zoals een goed verliezer betaamt. Proficiat jongen, je zei het al die tijd al. Heb je misschien nog beleggingsadviezen?

En dan nu het moeilijkste: accepteren dat ik ernaast zat. Dat moment dat Yvon Jaspers naar voren trad en haar armen victorieus in de lucht gooide, zakte ik in het zelfde tempo door de grond. Yvon Jaspers. Ik laat de beelden van afgelopen weken langsgaan in mijn hoofd. Ik zie nog voor me hoe ze samen met Isabelle die kunst-opdracht perfect uitvoerde. € 5000,- knutselde ze ermee in de pot. € 5000,-! Dat is bijna een kwart van de inhoud. En dat noemt zich De Mol? Volgens mij heeft Marc-Marie meer bij elkaar gesabotteerd dan zij. En dus mag Yvon Jaspers de Mol geweest zijn, Marc-Marie was een betere geweest!

U ziet, ik heb nog een lange weg te gaan.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments