Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ANDERE TIJDEN

Wat kan een mens veranderen.
In mijn jonge jaren was ik gek op schaatsen, om te doen, maar ook om te kijken. Nou had je in die tijd alleen het NK, EK en WK. Maar goed, daarvan miste ik dan ook geen minuut. En ik schreef mee, alle uitslagen, rondetijden, eindtijden en puntentotalen. Ik vulde ze in in de schema's die ik uit de krant had geknipt.

Wat zou er met die zo keurig ingevulde schema's zijn gebeurd?

Ik herinner me legendarische ritten, zoals die van Thomas Gustavson op de 10 km van het EK van 1981 in Götenborg. "Alweer een rondje 36! Dit is echt ongelooflijk wat Gustavson hier presteert! Dit moet haast wel een tijd onder de 15 minuten worden", riep Heinze Bakker uit.

's Avonds, in bed, besloot ik dat ik niets liever wilde dan trouwen met Thomas Gustavson.

Vanmiddag zette ik de tv aan tijdens het koken. "Hu, schaatsen? Het EK Allround is toch al geweest?", zei ik tegen de tv.
Het bleek om het WK Afstanden te gaan. En ze waren bezig met de 10 kilometer.
"En weer een rondje in de 31! Dames en heren, dit is werkelijk ongelooflijk wat Chad Heddrick hier doet. Deze Amerikaan schrijft historie op deze buitenbaan in Inzell", sprak Frank Snoeks ons toe.

Ik goot de rijst af en besloot de visschotel nog een beetje op te spicen met wat sojasaus. En toen alles klaar was om opgediend te worden, vroeg ik me nog een keer af wat er toch met die ingevulde schaatsschema's van toen gebeurd zou kunnen zijn.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments