Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NIEUWJAARSVOORNEMENTUSSENSTAND

De eerste twee maanden van het jaar zitten erop. Tijd voor een tussenstand van mijn nieuwjaarsvoornemen. Want ja: ik had een nieuwjaarsvoornemen. En nee: daar wist u niets van. Het was een voornemen in stilte. Ik had me dat voornemen namelijk al zo vaak voorgenomen en iedere keer wist ik me er weer niet aan te houden, dus dit keer dacht ik: ik moet het anders aanpakken. Niet erover praten, maar het gewoon doen.

Mijn nieuwjaarsvoornemen was dat ik niet meer ging roddelen. Niet dat ik dat zo ontzettend veel deed, maar toch te veel. En ik geloof dat roddelen een hele slechte gewoonte is, want negativiteit verspreiden is als een soort vervuiling van de energie die om ons allemaal heen hangt en die ons allemaal verbindt.

Zo zie ik dat.

Plus dat ik een paar mensen ken die niet roddelen, nooit, never. Ik vind dat mooi. Ik wil dat ook.

Maar het valt niet mee. En regelmatig moet A., die mij door dit project heencoacht, me terugfluiten. Maar al met al ging het toch best aardig en na twee maanden niet-roddelen had ik mezelf 'iets leuks' beloofd.

Alleen vandaag, in het zicht van de eerste haven, ging het toch nog mis. Ik wond me op over een collega die me had buitengesloten voor zijn jublileumfeest terwijl ik zijn directe vervanger ben. Drie keer hield ik me in en toen ging ik een beetje ontploffen en MOEST het er gewoon uit. Ik vertelde een andere collega hoe belachelijk ik dit vond...

Volgens de reglementen levert dat me tien punten aftrek en een berisping op. En de jury beraadt zich nog over de vraag of ik morgen iets leuks mag kopen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments