Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET VAK VAN DE ARTIEST

"Er staat een cameraploeg bij de receptie", riep iemand over de redactie. "Of iemand ze even wil ontvangen."
Nou zijn we bij het omroepblad best wat gewend qua bekende Nederlanders en televisie, maar nu werd iedereen toch een beetje onrustig.
"Cameraploeg? Waarvan? Waarvoor?", was de algemene reactie.

Een paar minuten later stond Jan (voorheen Jantje) Smit op de redactie. In Volendamse klederdracht en met een gerookte paling in zijn hand. Hij had een cameraman bij zich en een fotograaf en een mevrouw die volgens mij het brein was achter deze hele actie. Dat bleek wel doordat zij het woord voerde, terwijl Jan er een beetje zoutzakkerig bijstond, in zijn klederdracht en met zijn paling.

"Graag willen we even de aandacht vestigen op Jans realitysoap die dit weekend van start gaat. We hebben paling meegenomen voor de hoofd- en de eindredactie en we willen iedereen uitnodigen om met Jan op de foto te gaan", riep ze.

We deden het. Braaf. Beleefd. Maar toch vooral voor die arme Jan, die daar maar stond met z'n vis en in z'n apepakkie. "Moet je nou alle omroepbladen af", vroeg ik tijdens de fotosessie. "Ja, we gaan heel Hilversum door", zei Jan. Hij keek er een beetje depressief bij. "Jan, kun je een beetje draaien, zo zie ik je pak niet", riep de fotograaf, die maar door bleef schieten. "Hier leg ik ook nog servetjes en toastjes neer!", riep de productiemevrouw, die ook doorschoot, maar dan op een hele andere manier. En toen vertrok het hele circus weer.

"Succes he Jan", riep redacteur A. hem na.
"Jo!", riep Jan. Hij stak een paling in de lucht.

Geloof me mensen: artiest zijn, dat is het ook niet hoor.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments