Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WHAT BECOMES...

Het zal 1976 geweest zijn. Of 1977, kan ook. NIW, ik zat op dat lagere school en na vier jaar achter mijn jeugdliefde Steffie aan gelopen te hebben, wist ik het die dag zeker: die liefde was niet wederzijds. Want hij had gezoend met Nathalie.

Ik zat op mijn kamer en was diep diep bedroefd, misschien zelfs depressief. Het was niet alleen het verdriet dat Steffie mij niet wilde, maar misschien nog wel meer een gevoel van eenzaamheid, omdat ik dit met niemand kon bespreken. En al had dat wel gekund, dan had niemand me begrepen. Want ik was de enige op de hele wereld die zich zo vreselijk voelde.

Toen kwam vriendinnetje J. binnen. Ze had een bandje bij zich, met een liedje. We stopten het in mijn cassetterecorder.

Er werd een nummer ingezet dat vanaf de eerste noot overeen kwam met de zwaarheid van mijn gemoed. Een voortsjokkend, zwaarmoedig, droevig nummer dat gezongen werd met pijn. Hartepijn. Mijn pijn. En hoewel ik nog nauwelijks Engels verstond, drongen bepaalde zinnen heel goed tot me door

... what becomes of the broken-hearted
who had love that's no departed...

Wat een troost was dit. Blijkbaar was ik niet de enige die zich zo voelde. De zanger van dit nummer kende precies hetzelfde. Toen keek ik naar J. Ik wist dat ze op Koen was. En nu zag ik op haar gezicht dat ook die liefde onbeantwoord bleef! Nu waren we dus met z'n drieën: de zanger, J. en ik. Drie gebroken harten in een kamer.

Vanavond struin ik weer eens over de digitale muziekmarkt, waar alles, maar dan ook alles in grote bakken klaar ligt om gratis mee te nemen. Ik typ in: what becomes of the broken-hearted. Je weet maar nooit.

De balk loopt vol en de teller loopt op. Hij stopt bij 298. 298! Van Joe Cocker tot Westlife en van Paul Yong tot The funk brothers feat. Joan Osborne. Allemaal hebben ze het gezongen.

Het slechte nieuws is dat ik natuurlijk op zoek ben naar die ene versie, het liefst nog met die cassettebandruis op de achtergrond.

Het goede nieuws is dat dat ene gevoel van eenzaamheid, nu wel definitief verdwenen is.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 7 comments