Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE FEEL BAD MOVIE

Donderdagavond is 'heerlijk avondje'. Want dan gaan A. en ik samen iets leuks doen, meestal gevolgd door nog meer leuks. Het eerste leuks was deze week een film - 'Thirteen' - die ik had gehaald bij de videotheek. Het hoesje zag er vrolijk uit, met twee lachende tieners erop die een tongpiercing in hadden. Het beloofde een vrolijke avond te worden.

Hoe anders was de werkelijkheid. De ene vrolijke tiener bleek een doortrapt kreng te zijn en de andere een ruggengraatloos grietje zonder geweten. Samen raakten ze steeds verder aan lagerwal. Dit alles onder het toeziend oog van de moeder van het ruggengraatloze geval, die zelf ook onvolwassen en bovendien vreselijk onnozel was. Terwijl haar dochter haar steeds meer ontglipte en in haar kamer samen met haar vriendin coke lag te snuiven, bleef zij vrolijk bij de deur vragen of ze haar huiswerk al af had. En als ze dan eens een gesprek met haar dochter wilde beginnen, dan liet ze zich weer afleiden door een rinkelende telefoon, of een buurvrouw die binnenkwam.

Mijn probleem is: ik ga te veel op in films. De sfeer slaat over op mij. Van deze film werd ik wanhopig, gefrustreerd, geïrriteerd en tegen het eind zelfs agressief. Ik zat te schreeuwen tegen de televisie: "KIJK NOU TOCH EENS UIT JE DOPPEN, TRUT!"

Pas in het allerlaatste shot werd gesuggereerd dat het allemaal nog wel goed zou komen. Pas in het allerlaatste shot! En dan ook nog alleen de suggestie! Die was je reinste kijkersmarteling. En toen werd me duidelijk dat we hier met een heel nieuw genre te maken hadden: de feel bad movie.

Gelukkig heb ik een feel good man.
Dus met deel 2 van het heerlijk avondje kwam het toch nog goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments