Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VAARWEL DIRK

Een opdracht is niet iets waar je afscheid van kunt nemen. Je kunt hem niet uitzwaaien of zeggen: vaarwel, het ga je goed.

Toch was het vandaag de laatste keer. De laatste keer dat ik de computer opstartte om te kijken of alle teksten voor deze week al binnen waren. De laatste keer dat ik de excuus-mailtjes las van de redactrices die hun teksten weer eens niet op tijd af hadden. De laatste keer dat ik alle codes invoerde, de teksten redigeerde, zo goed en zo scherp mogelijk vanwege die ene mevrouw bij de opdrachtgever die het vaak beter meende te weten.

Die mevrouw zal ik niet missen. En misschien de rest van het werk ook niet. Maar toch: het was even slikken vandaag. Lekker Doen!, het krantje van Dirk van den Broek, dat rode geval dat bij 2 miljoen huishoudens op de deurmat viel en waarvan iedereen 'De Koelkast van...' kende, is niet meer. Nooit meer die goedbedoelde, zo prettig truttige tips over hoe een ontbijt klaar te maken. Of een paastak te versieren. Nooit meer van de daken schreeuwen dat Dirk de goedkoopste super van Nederland is, een 'Duidelijke Zaak' met 15.000 artikelen in het assortiment. Dirk gaat het helemaal anders doen. Vast veel beter, maar vast ook veel minder leuk.

Puur voor de lol verwerkte ik in mijn eigen slottekst een geheime afscheidsgroet. Hij staat op pagina 3 en mocht u hem ontdekken, laat het dan weten. Dan maakt u kans op een prijs. Een Dirkprijs, dat spreekt voor zich.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments