Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VAN MIJN OOK

"Ik heb iets heel doms gedaan", zei Anne vanmorgen bij het opstaan. Ik kon het al raden. Er was net gebeld, om 8.00 uur, en dat kon alleen de peuterspeelzaal zijn, op zoek naar een ouder die een zieke juf wilde vervangen. Hij had dus ja gezegd. "En ik heb kloteslecht geslapen en ontzettende koppijn." Fijne uitgangspositie voor een ochtendje met twaalf rennende peuters. Ik wenste hem veel succes.

Om 12.00 kwamen ze weer thuis, de pipo en zijn papa. "En?" vroeg ik. "Hartstikke leuk", zei Anne. "We hebben geknutseld en liedjes gezongen en ik heb foto's gemaakt en twaalf jasjes aangedaan."

's Middags was ik aanwezig bij opnames van de pilot van een nieuw programma dat 'Vaders!' gaat heten. Het moet de Nederlandse man gaan stimuleren om wat meer te doen in het huishouden en de opvoeding. In een filmpje zei John de Wolf dat hij alleen een ei kon koken. Dat was genoeg, want de rest van het huishouden vond hij niet leuk. Zijn vrouw Ingrid had daar geen probleem mee. "Ik zien al voor me dat Sjon op een middag met een schort an me keuken staat te verrampetampe. Nee, dan doet ik het liever zelf." Op de vraag wat voor cijfer ze hem gaf, zei ze lachend: "Van mijn krijgtie een tien!" En ze meende het echt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments