Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

INGEWIKKELD KIJKEN

Mijn huidige lievelingstelevisieprogramma is Wie is... de Mol. Eerdere jaren haakte ik af omdat ik geen zin had om de kandidaten te leren kennen. Maar dit jaar is die fase overgeslagen, want het spel wordt nu gespeeld met BN'ers. En die kennen we, althans dat denken we.

Wie de Mol is, wist ik trouwens al binnen 10 seconden. Marc-Marie Huijbregts. En daar is maar een reden voor: ik vind Marc-Marie de leukste. Ik ben zelfs DOL op Marc-Marie. Toen ik dit (inderdaad niet zo heel goed onderbouwde) argument laatst tijdens de lunch bij het omroepblad op tafel gooide, werd ik weggehoond door echte hardcore fans van het eerste uur. Het zat namelijk veel ingewikkelder in elkaar, wisten ze me te vertellen aan de hand van vorige afleveringen. Ik moest de diverse fansites maar eens goed bestuderen. En ik moest uitzendingen opnemen en langzaam afspelen. Achterstevoren zelfs, in sommige gevallen. En ik moest letters verzamelen van plaatsnaamborden die in beeld kwamen, want daar zaten ook clues in verstopt...

Het is een programma met de nodige risico's voor de geestelijke gezondheid.

Dus ik ging ook 'ingewikkeld kijken'. En wat werd iedereen ineens verdacht zeg. Er leken wel tien mollen in het spel te zitten. Ineens begreep ik de hints van de hardcore fans: dit programma was echt een breinbreker.

Maar tijdens de uitzending van vanavond zag ik ineens het licht. Je moet niet ingewikkeld kijken, je moet het bekijken VANUIT DE MAKERS! Die willen maar een ding: dat je blijft tot het eind. En wanneer doe je dat? Nou? Nou? Nou? ALS JOUW FAVORIETE DEELNEMER TOT HET EIND IN DE RACE BLIJFT. En dus is de leukste ook de mol.

Ik ben dan ook weer terug bij mijn oude strategie: het is Marc-Marie. En niemand anders.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment