Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WEER GOED

Ik was 14 en ik lag op bed. Met mijn cassetterecorder had ik die middag van de Top 40 het nummer Dreamer van Supertramp opgenomen en daar luisterde ik nu naar. Het was muziek die ik nog niet begreep en het waren woorden die me nog ontgingen, maar het gevoel, de sfeer raakten me en maakten me erg gelukkig.

Toen ging de deur open. Mijn moeder kwam binnen. Ik veerde overeind en was direct gespannen. Wat deed ik verkeerd? Moest ik niet iets anders doen? Huiswerk maken? Mijn kamer opruimen? Stond de muziek soms te hard? Een bezoek van mijn moeder aan mijn kamer was nooit voor de gezelligheid.

Mijn moeder bleef midden in de kamer staan en luisterde naar de muziek. Gespannen keek ik naar haar gezicht. Zou ze dit wel goedkeuren? Toen het nummer was afgelopen, zei ze: "Je gaat me toch niet vertellen dat je dit mooi vindt he, die piepstem en die zenuwenpiano."

En hoewel ik wilde dat deze kritiek geen enkel effect had op mijn liefde voor Supertramp, was dat toch niet het geval. Want had ik het nou verkeerd? Was mijn smaak dan echt zo slecht? Ineens kon ik niet meer genieten van Dreamer. Ik hoorde een piepstem en een zenuwenpiano.

Zonet laadde ik het nummer neer van het net. Ik zette de koptelefoon op en vroeg me af wat ik zou horen. Dat fijne sfeertje? Of de piepstem?

Ik speelde het nummer vijf keer.
Het was goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments