Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DWARS DOOR DE STILTE

Het was lekker rustig op straat. Ik reed op de fiets met de kleine pipo achterop. We hadden een discussie, door de pipo steevast een ‘dikzussie’ genoemd. Het ging over MacDonalds. De pipo wilde daar heen – “want je krijgt er een cadeautje bij je eten. Dat zag ik op tv en dat wil ik ook.” Ik probeerde uit te leggen dat dat een ‘truukje’ was van meneer MacDonalds. “Hij wil zo veel mogelijk geld verdienen en dat doet-ie door kindertjes te vertellen van dat cadeautje en dan gaan die kindertjes zeuren bij hun ouders en die kunnen daar dan niet tegen en dan gaan ze toch maar bij MacDonalds eten. Terwijl dat heel vies en heel ongezond is.” Ik noemde het een valstrik waar ik niet in ging trappen. Maar de pipo wilde niets van deze theorie weten.
“Het zijn hele leuke cadeautjes en ik vin dit een stomme dikzussie!”, riep hij boos. Zo werd het nog een verhit gesprek.

En ondertussen viel me weer op dat het zo lekker rustig was op straat. We konden overal doorfietsen, zo weinig auto’s waren er. Het was zelfs zo stil dat een mevrouw die op straat stond ons leek te volgen. Ze keek nogal misprijzend, terwijl ik vond dat ik vocht voor een best belangrijk issue.

Eenmaal thuis vertelde ik A. erover.
“En hebben jullie ook nog drie minuten stil gestaan, zoals de rest van het land?”, vroeg hij.


Drie minuten stil?
Hoeps!
Vergeten!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments