Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

JAAROVERZICHT 2005

Al een week lang worden we doodgegooid met terugblikken op het afgelopen jaar. Oud nieuws; ik vind er niks aan. Daarom exclusief op dit log een vooruitblik op het nieuws van 2005. Omdat deze dagen al gedomineerd worden door het zware en emotionele nieuws, hou ik het even op de wat kleinere en luchtigere berichten. Daar gaan we.

De Koninklijke familie:
Dit jaar gaat er niemand dood. Wel wordt er iemand ernstig ziek en Beatrix krijgt griep in december. Daardoor kan ze de kersttoespraak niet voorlezen en moet Willem Alexander het van haar overnemen, wat een soort voorproefje van zijn koningsschap zal zijn (en dus vreselijk saai.)
Hij en Maxima krijgen trouwens weer een dochter. Zij heet Alexia.

Sport:
Harder, hoger, verder, mooier. Sport is eigenlijk elk jaar hetzelfde. De Tour wordt dit jaar gewonnen door een Italiaan.

Economie:
Zijn de geluiden deze dagen nog somber, in de loop van het komend jaar trekt de boel toch weer aan. En zo eindigen we weer lekker in de Europese middenmoot. Wel wordt het tijd dat iemand zich eens hardop gaat afvragen waarom een economie altijd moet groeien. Maar goed, dat is een persoonlijk punt en dat hoort dus eigenlijk niet in dit nieuwsoverzicht thuis.

Weer:
Topzomer! Hittegolf van 3 t/m 19 juli. Daarna meer bewolking en af en toe een bui.

Sterrenkunde:
Ook in 2005 nog geen teken van buitenaards leven.

Verder komen er wat mensen bij en gaan er wat af. De prijzen stijgen, het vertrouwen in Balkenende daalt. Pasen valt op een zondag en een maandag, de nieuwe haring is weer lekker, rosé is uit en water drinken in en Bohemian Rapsody staat op nummer 1 in de Top 2000. Ja, het wordt me het jaartje wel: 2005. Ik zou zeggen: mensen, geniet ervan.

GELUKKIG NIEUWJAAR!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment