Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET KEREN DER STENEN EN WOORDEN

Hier in de buurt woont een kunstenares met een atelier aan huis. Zij heeft, waarschijnlijk als kunstuiting, een aantal tegels van de stoep voor haar huis gekleurd. Gewoon, voor de leuk, denk ik.

Maar de gemeente kent niet zoiets als ‘voor de leuk’. Wat de gemeente betreft valt dit onder ‘een ludieke actie’ en daar houdt de gemeente niet zo van. Er moet dus worden ingegrepen. Want, zo hoor je iemand bij de gemeente denken: 'Straks gaat iedereen zijn eigen stoeptegels kleuren en dan zijn de gevolgen niet te overzien.’

U vindt dit al lachen? Hou u vast, er komt nog meer.

Omdat A. ooit in een buurtcomité heeft gezeten, ontvingen wij vandaag een brief over de te nemen stappen aangaande de gekleurde stoeptegels van kunstenares R. Ik citeer:
‘Mevr. R. heeft een brief van de gemeente ontvangen waarin wordt uitgelegd dat de actie niet kan worden gehonoreerd. Omdat zij daarop geen actie heeft ondernomen, zullen de stenen deze week door de aannemer worden omgedraaid. De heer H. en de heer K. zijn aanwezig bij dit omdraaien van de stenen, zodat bij een mogelijk conflict woorden niet kunnen worden verdraaid.’

En dus, die ochtend, in huize H. of K.:
“Dat schat, ik ga naar mijn werk.”
“Dag lieverd, wat ga je doen vandaag?”
“Ik ben aanwezig bij het omdraaien van een aantal gekleurde stoeptegels. Ik ga daar zorgen dat er geen woorden worden verdraaid.”
“Oké lieverd, veel succes. Doe je wel voorzichtig?”
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments