Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

KERST IN SCHERPENZEEL

Dit jaar gingen we de Kerst eens helemaal over een andere boeg gooien. Een andere omgeving, een ander huisje, in een park met zwembad, dat was het idee.

Het moest een andere Kerst worden, maar niet zozeer een verre Kerst. Als ik terugdenk aan al die jaren waarop we rond de kerstdagen het halve land doorreden, van het ene bezoek naar het andere. Of, nog voor ons autotijdperk, op gure stations stonden te wachten om te concluderen dat nou juist onze trein niet reed met Kerst. Hoe vaak ben ik het niet zat geweest, al dat wachten, al dat reizen, urenlang, in auto's, bussen, vliegtuigen... Ik geloof dat het op het zweterige vliegveld van Lanzarote was dat ik, na een halve dag wachten wegens vertragingen, besloot dat ik mijn volgende leven pas plan in het 'beam me up Scotty'-tijdperk.

Dus, geen uren in de auto dit keer, maar bungalowtje net over de provinciegrens.
Het werd Scherpenzeel.

De pipo had een volledig kerstprogramma in zijn hoofd:
Eerst Kerstdag: midgetgolfen
Tweede Kerstdag: zwembad
Zo ging het en zo was het goed. Het was helemaal niet 'Kerst'. En daardoor waarschijnlijk de best mogelijke Kerst denkbaar.

En toen was het weer voorbij. We laadden de auto in, reden van het park af, genoten van de schitterende witte weilanden onder de strakblauwe lucht en... reden onze straat in. Van Scherpenzeel naar huis... in een klein half uurtje!


Hu?

A. en ik keken elkaar een beetje verbaasd aan toen we stopten voor ons huis. Het voelde alsof we iets gemist hadden. En we hadden ook iets gemist. Een lekkere lange autorit waarin we nog even konden napraten en alles nog even konden laten bezinken...

Ik ben geloof ik geestelijk nog niet klaar voor het BMUS-tijdperk.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments