Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EMOTIONELE ZEEPBEL

Als ik wegrij van het omroepblad, staat zij net benzine te tanken. We knikken elkaar toe, vriendelijk, maar meer ook niet. Maf.

Het is alweer zes jaar geleden dat we collega's waren bij een sportblad. Een geweldige tijd, want dat blad moest nog helemaal opgezet worden en dat gebeurde met een tomeloze energie en heel veel plezier. Dat schept een band. Zij werkte op de marketing en ik op de redactie en tijdens de lunch zaten we wel eens naast elkaar en dat was dan best gezellig.

En toen kwam die dag dat we op de redactie kwamen en iedereen op zijn bureau zat, zonder iets te doen. Heel vreemd. De hoofdredacteur kwam binnen en vertelde dat de financier van het blad de stekker eruit had getrokken. Weg was ons blad en weg ook onze baan. Er werd gehuild en geschreeuwd, gegooid met deuren, heel veel gepraat en gespeculeerd en zelfs 's avonds belden we elkaar nog allemaal op, want ook dat schept een band, zo'n collectief ontslag. Tijdens het afscheidsetentje, zei zij toen geëmotioneerd: "Ik ben dan wel mijn collega's kwijt, maar ik heb het gevoel dat ik er allemaal vrienden voor terug heb gekregen." Dat raakte me wel, want zo was de sfeer die dagen.

Iedereen ging 's zijns weegs.

Tot op een dag, bij het omroepblad, toen ik haar ineens zag lopen. We gilden het uit en riepen: "Wat doe jij hier!" En daarna doken we de kantine in om te praten en herinneringen op te halen en te vragen naar 'de anderen'.

Sindsdien komen we elkaar wekelijks tegen in de gangen bij het omroepblad. Zij is dan op weg naar de marketingafdeling en ik naar de redactie. Het 'heee hallo!' werd langzaamaan een 'hoi'. En vanavond knikten we dus alleen maar. Maf.

Mensen zijn emotionele wezens. En sommige emoties zijn net zo duurzaam als een zeepbel.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments