Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET SCHATJE PATATJE

Daar ligt-ie. Te slapen in de box. In z'n joggingbroekje maat 68. En met een theedoek over z'n hoofd. Want hij kan alleen slapen met iets over z'n hoofd. Zijn eerste eigenaardigheid.

Onwillekeurig zwaait hij soms wat met zijn arm. En soms lijken zijn vingertjes viool te spelen. Ik vraag me af of hij dat ook al deed een jaar geleden, toen hij nog in mijn buik leefde, tijdens die helse zwangerschap.

Hij houdt beslist niet van alleen zijn in een kamer. Dan zet hij een keel op zodat iemand hem komt redden. Maar des te meer houdt hij van wilde spelletjes. En als de kleine pipo in zijn blikveld komt, breekt spontaan de zon door op zijn gezichtje. Hij lacht überhaupt veel. Hij is een schatje.

Tijdens de laatste babykeuring zei de mevrouw van het consultatatiebureau na het wegen en meten: hij is wel erg lang hoor, maar toch ook nog best wel vettig. Hij lijkt eigenlijk een beetje op een patatje.

En ik wist meteen dat dat het was. Dat hij op dit log niet langer de werktitel Broertje zou dragen. Vandaag ondergaat hij zijn weblogdoop. En we noemen hem: schatje patatje.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments