Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

POSITIEF DENKEN

Drie uur heb ik geslapen als de wekker gaat om 7 uur. Het was een nacht vol allergie-aanvallen en bijbehorende frustraties. En nog voordat ik mijn ogen heb open heb gedaan, weet ik het al: ik ben depressief.

Depressief betekent: shit! Depresief betekent: maatregelen nemen om zo snel mogelijk weer happy te zijn. Maatregel 1: op de fiets naar het werk, ondanks de regen en ondanks het feit dat ik steenkapot ben. De wind moet door mijn hoofd om de donkere wolken weg te blazen.

Er is alleen geen wind.
Er is mist.

Eenmaal op de hei neem ik de volgende maatregel: ik focus me op de mensen die ik tegenkom, op de positieve dingen die ik zie. Er komt een vrouw aanfietsen in tegenovergestelde richting. Ze heeft een leuke, kleurrijke jas aan (positief!) en ze belt mobiel.
"Doe dan hagelslag, dat lust ze wel", hoor ik haar zeggen als we elkaar passeren. Hagelslag is ook positief. Iedereen houdt van hagelslag. En het gaat vast over haar dochtertje en dus is het een lieve moeder en ook dat is: positief.

Voor het gebouw van de Wereldomroep haal ik twee scholieren in. Ze rijden heel langzaam. Ik hoor de ene zeggen: 'Ik kan ook kiezen voor Techniek. Daar had ik een 8 voor op mijn rapport.' Wij hadden vroeger geen Techniek. En ik had al helemaal geen 8-en op mijn rapport. Maar het is allemaal nog goed gekomen met mij: positief denken, positief denken!

Ik sla rechtaf, de dure wijk in. Op straat loopt een man met een hond. De man fluit een liedje, of althans, vijf nootjes ervan. Ik laat de nootjes op me inwerken en zoek naar de bijbehorende tekst. Dan hoor ik het mezelf zingen:

Islands in the stream
That is what we are
No one in between
How can we be wrong
Sail away with me
To another world
And we rely on each other, ah ha
From one lover to another, ah ha


Het is een positief liedje en ik voel me weer wat beter.
Met dank aan de meneer.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments