Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE DUBBELE HELD

Ik loop op straat met de kleine pipo. Hij heeft net, in het winkelcentrum, de hand geschud van zwarte Piet. Dat was een hele overwinning. En ik zie het aan de grootte van zijn stappen en aan zijn 'brede' loopje met de ellebogen wat naar buiten: meneertje is zeer content met zichzelf. Eigenlijk smaakt dit wel naar meer.

Ineens stopt hij. We staan aan de rand van een plantsoentje en er zijn twee wegen om het grasveld heen: linksom en rechtsom.
"Wacht!", zegt de pipo. "We gaan iets doen!"
Er volgt een ingewikkelde uitleg van wat we precies gaan doen en in het kort komt het erop neer dat hij rechtsom gaat en ik linksom.

Hier, op dit punt, scheiden onze wegen.

Daar gaan we dan. Dapper stapt hij van me weg en ik realiseer me ineens dat we normaal gesproken op straat nooit meer dan drie, vier meter van elkaar verwijderd zijn vanwege verkeer en ander gevaar. Dit is dus wel degelijk een stevig staaltje waaghalzerij dat hij hier uithaalt.

Dat lijkt hij zich halverwege ook ineens te realiseren. Hij stopt, draait zich naar mij toe, schat de afstand in en raakt lichtelijk in paniek. Maar dan herinnert hij zich dat hij toevallig wel die bink is die zwarte Piet net de vijf heeft gegeven. Hij vermant zich en besluit mij gerust te stellen:
"Het gaat goed mama! Nog een klein stukje!"

Dat laatste stukje legt hij rennend af en dan valt-ie me in de armen. Twee heldendaden op een dag! Vandaag kan niet meer stuk.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments