Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET GAAT BOVENVERWACHTING GOED VOLGENS THEO

"Meestal is het leven kut. Maar vandaag is het leuk."
Aldus Theo van Gogh in het videodagboek dat gemaakt is tijdens opnames van 0605. Hij zegt dit na afloop van de laatste opnamedag, als alles achter de rug is. Theo is blij, want alles is zo goed verlopen. Niemand heeft zich te pletter gereden en niemand heeft zijn been gebroken. En het wordt zo'n ontzettend mooie film, zegt hij.

Ik 'blader' terug op de site naar de dagen ervoor. Dag 20: Theo staat voor het gebouw van de AIVD waar die dag opnames hebben plaatsgevonden.
"Vandaag hoorde ik dat Ayaan is ondergedoken. Ik woon nog steeds thuis en dat wou ik graag nog even blijven doen. Dank u."
Achter hem lopen AIVD-medewerkers in en uit het gebouw.

Dag 19: "Zo'n prachtige scène opgenomen met Tara vandaag. Dat je ziet op haar gezicht hoe paniek ontstaat. Prachtig. Ik ga hem heel langzaam snijden denk ik." (koude rilling over mijn rug)

Dag 15: Theo op het station in Den Haag. Hij moppert op de NS, die hij € 9000,- heeft betaald en die hem vervolgens toch nog dwars zitten tijdens de opnames.
"Maar ik mag niet mopperen. Het gaat goed. Boven verwachting goed eigenlijk. Ik heb een waarzegster die zegt dat er nog een grote vertraging gaat komen in de productie van deze film. Maar mijn andere waarzegster zegt dat niet en ik geloof gewoon wat mij het beste uitkomt."

www.0605defilm.nl
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments