Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LIEDJES (1)

1981.
Mijn zusje R. en ik (12 en 14 jaar) gaan samen een week naar een Friese zeilschool. In het zaaltje waar we ons moeten aanmelden, staan we in de rij, beiden met een grote tas vol kleren en allebei gespannen vanwege de week die voor ons ligt. Achter ons arriveert een ander gezin. Ze spreken achterhoeks. En als ze niet spreken, dan zingt de dochter, die van onze leeftijd is, een liedje. Of eigenlijk zingt ze alleen de eerste twee regels van een liedje.

'It's a little bit funny.
This feeling insaahahahaid...'

Zoals gezegd: ik ben een beetje zenuwachtig. Maar haar kleine liedje haalt die spanning weg.

Het meisje bleek Mirjam te heten. En omdat we ons na elkaar hadden aangemeld, kregen we dezelfde slaapzaal toegewezen. De rest van de week trokken we samen op en hadden we heel veel plezier. Want met die Mirjam kon je lachen. En als een virus sloeg haar liedje over naar ons:

'It's a little bit funny
this feeling insaahahahaid...'

We zongen het tijdens het varen, het omkleden, het douchen en vlak voor het slapengaan... Huilend namen we na een week afscheid. We wisselden adressen uit en nog jaren schreven we elkaar. Voor altijd hoorde Mirjam bij de herinneringen aan die supergave week. En dat gold ook voor haar liedje, dat wat ons betrof niet verder ging dan die twee regels.

Ik denk dat ik een jaar of 23 was en het was tijdens een zeilvakantie met A. Ik stond binnen te koken met de radio aan. En ineens - magisch moment - klonken die twee regels.

'It's a little bit funny
this feeling insaahahahaid...'

Dit keer niet gezongen door Mirjam, maar door Elton John. ELTON JOHN ZONG MIRJAMS LIEDJE! HOE WAS DIT IN GODSNAAM MOGELIJK!

Sinds een paar maanden download ik regelmatig losse nummers. Nummers van vroeger. Nummers met een verhaal. Nummers die me doen mijmeren, over liefdes, belevenissen, mensen, verdriet, over toen en over nu. Het is als bladeren door een muzikaal foto-album. En het geeft me een gevoel, ja hoe zeg je dat... A little bit funny.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments