Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE BOLLE KANT NAAR BOVEN

Voor mij is er geen leuker beroep dan dat van redacteur. Vorige week nog hield ik me intensief bezig met een verhaal dat de titel kreeg ‘Dood op de set’. Aanleiding was het feit dat jachtluipaarden in India bijna wekelijks de filmopnames aldaar wreed verstoren door uit de bossen te springen en mensen aan te vallen. Wat een bizar gegeven!
De chef-redactie van het blad, TVFilm, wilde er graag nog een kadertje bij met een anecdote over Nederlandse dieren op filmsets. Dus vandaag op zoek naar een leuk verhaal. Dierenverhuurbedrijf 1. wist te vertellen dat zij het musje hadden getraind dat in de Brand bier-commercial van een paar jaar geleden op de rand van een glas ging zitten.
“Die mus hebben we in vier jaar tam gemaakt, samen met drie anderen. Maar deze mus was het meest geschikt”, vertelde de mussentrainer bloedserieus.
Niettemin hadden de opnames voor dit shot van drie seconden een hele dag geduurd. Puur voor mijn eigen plezier, vroeg ik nog even door.
“Wat is nou een makkelijk dier?”
“Een kameel”, zei de man. “Je zet ergens eten neer en dan komt-ie vanzelf.”
Dierenverhuurbedrijf 2. meldde trots dat zij het succes waren achter de glansrol van het varkentje Mustafa in de film Jezus is een Palestijn. (Hoe actueel!) De trainer van Mustafa zat echter in het buitenland.
“Toch niet ondergedoken?”, zei ik zogenaamd geschrokken. Maar die begrepen ze niet. Hoe dan ook: ik kan hem morgen interviewen.
Dan maar verder met een andere opdracht: de eindredactie voor het krantje van de goedkope supermarkt. In een tekst over eieren lees ik ‘de ultieme versheidstest’: leg het ei in een maatbeker vol met water. Hoe ouder het ei, hoe meer de bolle kant naar boven gaat staan. Na zes weken begint het ei zelfs te drijven.

Getrainde mussen, makkelijke kamelen, bolle kanten van eieren… Wat was het weer een leerzame dag. En wat is het toch leuk om redacteur te zijn.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments