Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAT DOEN WE MET DE PLATEN?

Eerst stonden ze in een kast. Toen vormden ze een onhandige berg in de kamer. En nu liggen ze alweer een tijdje in de weg op mijn werkkamer. Wachtend op een definitieve bestemming. De vraag van vandaag is: wat doen we met de platen?

Van de muziekinstallatie is de pickup inmiddels verwijderd. Hoewel nog niet definitief. Hij staat ergens in een kast, voor 'je weet maar nooit'. Een feestje bijvoorbeeld, waar iedereen zijn platen mee naartoe kan nemen om ze nog eens te draaien om nostalgische redenen. Volgens mij is dat de enige reden om een pickup te houden. Geeft iemand wel eens zo'n feestje?

Sting. Ik heb hem op cd, maar toch, die hoes herinnert me aan de zomer dat ik deze plaat kocht en me een groot deel van de zomer door mijn propedeuse-tentamens heen moest werken. Als ik dan thuiskwam van de faculteit, was er Sting. Mooie tijden. Dus Sting blijft. Net als het stapeltje klassieke muziekplaten dat ik destijds voor bijna geen geld bij de V&D kocht, om mijn kennis van klassieke muziek op te vijzelen. Veel kennis heb ik er niet van overgehouden, maar wel liefde voor deze platen. Die blijven dus ook. En achossie: het singletje van ABBA dat ik kreeg toen ik een jaar of tien was en een prik had gekregen...

Hier op mijn werkkamer kunnen ze niet blijven liggen, maar helemaal 'weg' is duidelijk ook geen optie. Ik denk dat we dit probleem maar weer eens gaan verplaatsen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments