Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZONDAGAVOND = OOK LEUK

Mijn favoriete televisieprogramma is op dit moment 'Komt dat schot!' (zaterdagavond 19.25 uur, Ned. 2 bij BNN) De titel (een verwijzing naar de legendarische voetbalcommentator Hugo Walker) is al goed en doet vermoeden dat het een programma met een ziel is.

En dat is het. Want alles klopt. Neem de jury: Barbara Barend, de enige vrouw die alles rond voetbal schijnt te snappen (wat toch een raar verschijnsel is); Hugo Borst, het enfant terrible du footbal en de oude grijze meester Theo Reitsma, die het minste zegt, maar van wie elk woord raak is. Kortom: een spannende jury.
De kandidaten zijn gedreven, ambitieus en zo ontzettend dapper. En tussen de regels door leren we alles over het vak van voetbalcommentator. Hoe hij zich voorbereidt, hoe hij een wedstrijd 'leest', wanneer hij wel en wanneer hij niet wat moet zeggen... Kortom: zaterdagavond is altijd een feestje.

Maar nou komt de lol. Want zoals zoveel vrouwen ben ik op zondagavond een slachtoffer van Studio Sport. "Alleen even kijken wat de uitslagen zijn", zegt A. elke week, maar die uitslagen komen nooit gewoon in een kadertje in beeld; je moet eerst al die vreselijke potjes uitzitten, tot NEC-NAC aan toe. En nu ook de kleine pipo interesse gaat tonen, ziet het ernaar uit dat de situatie de komende jaren niet veel beter gaat worden.
Alleen sinds 'Komt dat schot' is alles anders. Ik concentreer me nu namelijk op de commentator. Gebruikt hij niet te veel cliché's? (Hugo Borst wordt altijd misselijk van cliché's!) Toont hij wel voldoende emotie bij een doelpunt? 'Zit hij er wel goed op' tijdens spannende momenten?

U merkt het: ik ben inmiddels een echte kenner. 'Voetbal kijken' is veranderd in 'commentator luisteren'. En voortaan is de zondagavond ook leuk.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments