Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE OVEREENKOMST TUSSEN SADDAM EN DAPHNE DECKERS

Vanavond was in het nieuws aandacht voor de Amerikaanse journalist Dan Rather, die een interview had gehad met Saddam Hussein. Na afloop vroeg een collega-journalist hem dit: "Ik vraag je niet om een psycho-analyse van Saddam, maar had je de indruk dat hij waanvoorstellingen heeft?" En Dan Rather zei: "Nee, ik geloof dat iedereen die op dat moment in die ruimte was, had kunnen zien dat hij geen waanvoorstellingen heeft." En je zag het aan zijn ogen en je hoorde het aan zijn stem: de man was om. Hij was in de aanwezigheid geweest van Saddam (voor de tweede keer al begreep ik) en eenmaal aan tafel met het monster, bleek het, ondanks alles, toch gewoon een mens te zijn. Een mens zonder waanvoorstellingen, ook dat nog.

Ik heb het, op mijn microniveau, ook met interviews. Het beeld dat je hebt van mensen die je alleen kent uit de media, wijkt vaak ontzettend af van de persoon waar je ineens mee aan tafel zit. En natuurlijk speelt mee dat ze altijd extra aardig zijn tegen die journalist die een verhaal over ze gaat schrijven. Maar er is nog iets anders: het zijn ook ineens geen plaatjes meer, maar gewone mensen.

Ik heb een ontzettende hekel aan Daphne Deckers. Helemaal op grond van het beeld dat ik van haar heb uit de media. Ik vind haar irritant, opschepperig, huppelkutterig en dom. En het is allemaal jaloezie, maar het voelt wel lekker, zo iemand waar je op kunt schelden. Dat je kunt roepen, als ze weer eens op een cover staat: 'oh nee, niet zij weer! Straks gaat ze weer vertellen over kinderkots of over dat piepkleine trailertje dat ze tot haar beschikking had op de set van James Bond.' (Beide echte Daphne Deckers-klassiekers.)

Mijn angst is dat ze me ooit vragen om Daphne Deckers te interviewen. Want hoe gering ook, de kans bestaat dat ook zij een normaal mens blijkt te zijn.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments