Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MORGEN: GELUIDSOVERLAST

Ik ben helemaal geen Frogerfan. Maar tijdens de herdenkingsceremonie van André Hazes, gebeurde er iets met me toen hij het nummer Bloed, zweet en tranen ten gehore bracht. Het gevoel was - hoe zeg je dat - keihard lekker tragisch. Daarbij werd hij natuurlijk geholpen door de omstandigheden; de dood van Hazes gaf het nummer die avond van de 27ste september extra kracht. Bovendien vertolkte Froger het met de steun van de band van Hazes, die, zo beseften we ons ineens allemaal, na die avond werkloos zou zijn en nog een keer de sterren van de hemel leek te willen spelen. Ook heel tragisch natuurlijk. En dan was er nog dat achtergrondkoortje van 45.000 Hazesfans, die het nummer hartstochtelijk meezong. Het geheel was ronduit kippenvel.

Gisteren zong Froger het weer, tijdens het Ring-gala. Maar of het nou kwam door het ontbreken van de tragische omstandigheden, of door een aankomende verkoudheid van Froger, in elk geval ontbrak die kracht.

Dus vanavond maar via Limewire gezocht naar die vertolking in de Arena. Binnen drie minuten had ik hem binnen. En ja hoor, de Arena-magie van 27 september kwam dwars door alle kabeltjes heen mijn computer binnendenderen.

MET BLOED, ZWEET EN TRANEN, ZEG IK VRIENDEN, VRIENDEN, DE KOEK IS OP...

Het is een heerlijk nummer voor op de koptelefoon.
Maar toch wil ik bij voorbaat mijn excuses aanbieden aan de buurvrouw voor de te verwachten geluidsoverlast van morgen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments