Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DOEN ALSOF

Bij iedere ontmoeting is het raak. Collega F. van het omroepblad en ik doen alsof we samen een talkshow hebben. Als we elkaar op maandagochtend begroeten, zeggen we dat de kijkcijfers weer niet tegenvielen. We nemen wat gasten door voor onze volgende uitzending en bespreken hoe we die 'aan gaan pakken'. Zo gaat dat al jaren. Het is een running gag en onze collega's kijken er al niet meer van op.

Vandaag, tijdens de lunch, hadden we geluk: we zaten midden in een uitzending, toen ineens de eindredacteur van een ander blad aanschoof. F. introduceerde haar voor de kijkers. "Aan tafel schuift nu Florine W. die eerder werkzaam was als nieuwslezeres bij verschillende radiostations. Florine, vertel, bij welke stations heb je zoal gewerkt?" De Florine keek enigszins overvallen, maar gaf toch keurig antwoord, waarna ons vragenvuur begon. Want dat is onze kracht: ons vragenvuur! Na 10 minuten wisten we alles over nieuwslezen en hadden we nog wat leuke anecdotes ook. Kortom: het was weer een geslaagde uitzending. De Florine verliet de tafel. In de nabespreking besloten F. en ik dat het een goed interview was geweest. "Ze leek me alleen wel wat in de war van de situatie. Alsof ze niet goed begreep wat er aan de hand was", zei F. "Terwijl het toch duidelijk was dat we midden in de opnames zaten."

We lachten. En ik bedacht me dat er eigenlijk maar een ding leuker is dan het hebben van een echte talkshow hebben: doen alsof.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments