Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

PERSOONLIJK GÊNANT?

Merel Roze is 'een beetje gestopt'. In elk geval logt ze niet meer dagelijks en dat is een gemis.

Merel Roze is/was de meest succesvolle lifelogster, met ik geloof wel zo'n 1000 hits per dag. (Tegen mijn 150). Bovendien was ze een prettig lichtpunt tussen de vaak abominabel slecht geschreven en oninteressante lifelogs waarin mensen vertellen dat ze vandaag maar eens de ramen gaan lappen of zo'n leuk t-shirt hebben gezien in de uitverkoop (waar ze nog acht reacties op krijgen ook - ja, u voelt het goed: dit is een gevoelig punt).

In een radio-interview zei Merel vorig jaar dat ze expres niet over haar persoonlijke leven schreef. Haar argument: "Dat vind ik gênant." Over die opmerking heb ik veel nagedacht en ik was er ook door beledigd. Ik heb helemaal niet het gevoel met iets gênants bezig te zijn, ook al weet ik dat ik soms 'onNederlands open' ben over dingen. Maar ik ga natuurlijk precies zo ver als ik zelf wil. Bovendien: je bent een lifelogger, of je bent het niet. En eigenlijk was Merel dat niet. Ze schreef een soort van miniatuurtjes over dingen die ze waarnam. Dat is toch iets anders dan over je eigen leven schrijven. Toen vorig jaar haar relatie op de klippen liep - notabene met collegalogger dr. Aap waar iedereen van op de hoogte was - ging het scherm een paar weken op zwart. Dat vond ik jammer en eigenlijk zelfs een beetje zwak.

Maar er lijkt iets te zijn veranderd. Merel schrijft minder, maar ik zie net dat ze dit weekend heeft geschreven over de dood van haar moeder. Zo persoonlijk was ze tot nu toe nooit! Ineens komt er een persoon achter de stukjes vandaan en krijg ik het gevoel: er gebeurt iets!

Misschien is het te vroeg gejuicht en grijpt Merel toch weer terug op haar miniatuurtjes. Maar ik hoop dat ze deze weg durft te blijven bewandelen. Want persoonlijk is misschien eng, maar niet automatisch gênant.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment