Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TANTE GRIET IS BOOS

Tante Griet belde. Eerst bedankte ze voor de toegestuurde foto's en informeerde ze naar ieders gezondheid. En toen barstte ze los. Want tante Griet is boos.

"Ik zag vanmorgen die berekeningen van het Centraal Planbureau en er klopt helemaal niks van die plannen van het kabinet. Maar ze gaan het gewoon doorvoeren hoor. Want ze zijn zó arrogant. Ik zag gisteren een mooie spotprent van een massademonstratie in Den Haag waarbij de mensen schreeuwen: 'Wij zijn het volk!' En dan gaat er een luikje open in het torentje en dan roept die Zalm: 'Maar wij zijn de regering!' Nou, zo is het precies. Er wordt helemaal niet meer geluisterd naar de gewone man. Net zoals het proces tegen Koop-Tjochem, dat wordt gestopt vanwege een vormfout. Maar die klokkenluider, die Bos, die wordt natuurlijk wel vervolgd. Nee, daar zal geen vormfout tegen gemaakt worden. En 'links', dat is een vies woord geworden. Nou, ik zal je zeggen: ik ben links. En we moeten ook weer links gaan stemmen. Heel erg links. Want die kamermeerderheid waar ze zich op beroepen... D'r is geen hond meer die dit kabinet nog steunt..."

Nu mag tante Griet in de zestig zijn en niet meer zo heel geweldig ter been, maar binnen de familie is algemeen bekend dat ze een keer 's avonds bij de bushalte werd overvallen door een man die ze vervolgens woedend heeft weggejaagd met haar paraplu!

Dus Zalm en consorten zijn gewaarschuwd. Ze mogen dan niet onder de indruk geweest zijn van de 300.000 demonstranten van vorige week, maar nu begint de stemming toch echt grimmig te worden. Want tante Griet is boos. Heel erg boos.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments