Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VOOR EEN POEZELIG GEVOEL. DOE NOU MAAR!

Het tv-programma Beauty&Zo wil ons (vrouwen) alles vertellen over mooi en gezond zijn. Ik zag net een stukje dat volgens de aankondiging van de presentatrices ging over 'mooi zijn op een natuurlijke manier, namelijk met spulletjes uit de ijskast.' Een dame die expert was op dit gebied werd voorgesteld. Ze zag eruit als het (wijlen) Klazien uit Zalk, ook met zo'n knot en een beetje vormeloze kleren. Ik stond op het punt om weg te zappen, maar toen zag ik dat Theo van Gogh naast haar zat. Hij probeerde geïnteresseerd te kijken.

Vervolgens werd er een model aangekondigd met de naam Sharon. Op haar zouden de 'uit-de-ijskast-middeltjes' van die Klazien uitgeprobeerd worden. Sharon - gekleed in een piepklein bikinietje - ging languit liggen op de tafel waaraan het gesprek plaatsvond. Haar kruis lag ter hoogte van Theo van Gogh. Die wist niet meer waar hij kijken moest en stak maar een sigaret op. Ik voelde me extreem ongemakkelijk worden.

Maar het werd nog gekker. De Sharon moest om te beginnen haar voeten in een gereed staand badje zetten met daarin ook 'iets uit de ijskast' (door de spanning is me even ontgaan wat). Dus nu lag ze ook nog met opgetrokken benen, languit, recht voor Theo van Gogh op een tafel. En: Theo kreeg een zakje aangereikt met haver o.i.d. (het kwam in elk geval 'uit de ijskast') met het verzoek of hij daar haar benen mee wilde gaan scrubben. Theo probeerde dit nog enigszins uit te stellen door te vragen waar dit goed voor was. 'Voor een poezelig gevoel. Doe nou maar', zei een van de presentatrices beslist. Theo zette zich aan zijn taak en begon te schrobben alsof het zijn aanrecht betrof. 'Hoe voelt dat Sharon', vroeg een van de presentatrices. 'Nou, ik word er wild van', zei de Sharon een beetje hikkend. En toen kwam de Klazien ook nog boven haar hangen. Ze legde twee vieze, gebruikte theezakjes op de ogen van Sharon die dit echt met afgrijzen onderging. Daarna haalde ze een kwast door een bak met een avocado/yoghurt-mengsel en sprak de onsterfelijke woorden: 'Bij het aanbrengen van het gezichtsmasker is het van belang dat je helemaal ontspannen bent.'

Echt gebeurd. Zojuist, op Net 5.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments