Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZIEK

Doodziek.
40.2 graden koorts.
M'n hele gezicht opgezwollen.

Als sinds april had ik al last van een kaakonsteking die maar niet wilde genezen. De tandarts deed een zenuwbehandeling en drie wortelkanaalbehandelingen. Maar niets hielp.

En gister ging het ineens definitief mis. De linkerkant van mijn gezicht werd dik en ik kreeg het koud en voelde me beroerd. Via de huisarts belandde ik bij de tandarts. Die regelde een afspraak voor vandaag met de kaakchirurg.

De wachtkamer zat helemaal vol. Tegenover me zat een meisje van een jaar of 15, met haar vader. Het meisje was bang. Haar vader hield haar hand vast en haar ogen straalden angst uit. Ik heb ooit gehoord dat therapeuten hele angstige mensen een angstig trillend wit konijntje in handen geven, omdat dat wezentje dat nog banger is dan zij, een geruststellend gevoel geeft. Het bange meisje was mijn witte konijntje. En uit dankbaarheid daarvoor, wierp ik haar af en toe een geruststellende blik toe.

Ik was aan de beurt.
"We gaan hem trekken", zei de kaakchirurg. "Het abces is veel te groot."

Ik kreeg maar liefst acht verdovingsspuiten. En toen mocht ik naar de operatiekamer. De behandeling was extreem pijnlijk en ik gilde het uit. Toen de behandeling klaar was, stelde ik vast dat de muren zo dik waren, dat de mensen in de wachtkamer me vast niet gehoord hadden. Gelukkig maar. Met mijn hangende wang probeerde ik het meisje nog een glimlachje mee te geven. Ze keek me aan en gaf toen een angstige gil en verschool zich achter haar vader.
"Wat is er?", vroeg ik geschrokken.
"Er loopt bloed uit uw mond", zei een mevrouw.
"Ik wil naar huis!", schreeuwde het meisje.
Haar vader had de grootste moeite om haar weer tot bedaren te brengen.

Daar ging ik met mijn goeie bedoelingen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments