Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HAZES IS DOOD

Het begint in de auto, op weg naar het werk. De radionieuwsdienst meldt dat André Hazes nog niet dood is, hoewel sommige sites dat wel schijnen te beweren.

Raar bericht.

Op de redactie gonst het: is-ie nou dood of niet? De tv staat aan, zonder geluid. En op alle schermen draait nu.nl op de achtergrond. Die site weet te melden dat Hazes' famlie met spoed terugkomt van vakantie. En dat zijn vrouw Rachel naast hem zit aan zijn ziekenhuisbed.

Ineens een telefoontje op de fotoredactie: een goed ingelichte bron bij een fotopersbureau weet het zeker: hij is dood. "Echt?", roept iedereen. Nu.nl houdt vol dat-ie alleen in het ziekenhuis ligt.
Ineens beelden van Hazes op tv. We rennen erheen, draaien de volumeknop om en dan is het item alweer voorbij en komt de gitarist van BZN in beeld. (Dood). En direct daarna een item over de nalatenschap van Boudewijn Büch. (Ook dood.)

Wat is er aan de hand vandaag!

Wellicht staat het op Teletekst. Nederland 1 is blijven steken bij het bericht van de ziekenhuisopname, maar RTL 4 maakt, bij monde van Wilma Nanninga van Privé, bekend dat Hazes is overleden. Nanninga vertrouwen we wel, dus het lijkt er toch op dat... Dan ineens weer beelden van Hazes op tv. Nu zijn we er wel op tijd bij. En het is zeker:

Hazes is dood.

Het wordt een beetje stil op de redactie.
"Laten we even een nummer van 'm draaien", zegt redactrice T.

'Haalde ik je daarvoor uit de goot.
Was onze vriendschap toch niet zo groot', galmt Hazes over de redactie.

Toch een soort plechtig moment.
Maar meteen daarna alweer de eerste necrofiele grapjes.
'Heb je het gehoord van André Hazes?
Hij drinkt niet meer!'
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments