Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DUIDELIJK HERFST

Een paar weken geleden wilde de kleine pipo weten wanneer het nou precies herfst zou worden. Goeie vraag. Officieel op 1 september, maar er is natuurlijk geen officiële start voor een seizoen. Wanneer is het dan herfst? Als het eerste blaadje geel kleurt in de achtertuin? Als Erwin Kroll een trui aan trekt? Als de aardbeien ineens € 3.75 per bakje kosten terwijl je de hele zomer hebt geprofiteerd van de aanbieding 'twee bakjes voor € 2.50'.

Voor mij persoonlijk begint de ommekeer altijd op die ene dag waarop je voelt dat om 12.00 uur 's middags de zon niet meer prikt, maar kietelt.

Vanmiddag reed ik met de kleine pipo achterop door het dorp. De wind rukte aan de fiets en slagregens maakte ons binnen drie minuten nat. De kleine pipo schreeuwde iets wat ik niet kon verstaan door de harde wind en de herrie van de mannen met de bladblazers die over straat liepen. Toen de pipo maar bleef schreeuwen en ook aan mijn jas begon te trekken, besloot ik om even te stoppen om te vragen wat voor urgents er aan de hand was.

"Het is herfst geworden!", schreeuwde de pipo.
Daar was geen twijfel meer over mogelijk.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments