Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TERUG OP SCHOOL

Of we allemaal willen gaan zitten op het stoeltje van ons kind. Ik zoek de naam van de kleine pipo en neem plaats op zijn kabouterstoeltje. Ik merk dat ik me, als de juf het woord neemt, meteen weer een meisje voel en dat ik de neiging heb om mijn vinger op te steken als ik iets wil vragen.

De juf vertelt wat een schooldag inhoudt. Eerst een kringgesprek waarin ieder kind aan bod komt. Daarna 'zelfstandig werken'.
"Ik draag dan een hoedje als teken dat de kinderen me niet mogen storen. Daarmee sta ik behoorlijk voor paal, maar het werkt wel." Verder gaat de hele groep iedere zes weken naar de bieb waar ze voorgelezen worden, in oktober gaan ze naar het bos en eind november staat een bezoek aan 'de slaapkamer van Sinterklaas' op het programma. In januari gaan ze aan de slag met hun musical die ze in februari zullen opvoeren.
"Ze moeten niks. Ik vind het al geweldig als ze op het toneel staan en niet in hun broek plassen."

De juf komt bij ieder kind een keer op de thee.
"Ik loop dan met het kind mee naar huis en dat vinden ze vaak al heel interessant. Thuis bewonder ik de cavia waar ze altijd over vertellen, of hun slaapkamer. Het gaat erom dat ik zo'n kind ook een keer in de eigen omgeving zie."
En: een keer per jaar komt Flip de Beer een weekend logeren. Die draagt een rugzak met een pyjama en een schrift erin en in dat schrift moeten we verslag doen van wat hij heeft beleefd.

Als ik de klas uitloop voel ik me nog steeds dat meisje. Goh, wat heb ik een zin in dit schooljaar. En vooral op de komst van Flip de Beer verheug ik me al ontzettend.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments