Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HOOFDSTUK AFGESLOTEN

Ik mag nog even plaatsnemen in de wachtkamer van poli 12 in ziekenhuis Gooi-Noord. De zuster zegt dat de gynaecoloog me zo komt halen. Ik kijk om me heen in de lege wachtkamer. Op die stoel, daar in de hoek, zaten A. en ik vijf jaar geleden in spanning te wachten op onze allereerste echo van de kleine pipo. Ruim drie jaar later was het toen ik op de stoel rechts van me zat en vermoedde dat ik een miskraam had. Ik herinner het me nog zo goed. Hoe vaak heb ik hier niet gezeten voor de echo's van Broertje, omdat hij maar bleef draaien? En nog geen twee maanden geleden zaten A., de kleine pipo en ik hier, op deze zelfde plek. Ik met mijn kogelronde buik voor de allerlaatste controle voor de bevalling...

Emoties.

De gynaecoloog komt me halen. De nacontrole verloopt snel en positief. Alles is goed. En: alles is voorbij. Ik hoef niet meer terug te komen en dus schudden we handen en bedank ik de man voor de zorg.

Als ik de wachtkamer uitloop, kijk ik nog een keer om. De lege stoelen staan daar als stille getuigen van een tijdperk in mijn leven. Heel snel flitst alles nog een keer langs. Dan loop ik door.

Hoofdstuk zwangerschap afgesloten.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments