Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEEN TALENT VOOR GELUK

Groot is het verschil tussen onze beide buurvrouwen. De nieuwe buuv, die van roze houdt, die viert het leven elke dag. Het begin van de vakantie, het eind van de vakantie, het feit dat haar badkamer klaar is, of dat ze nu gaat beginnen aan de verbouwing van de w.c...
Maar de buurvrouw aan de andere kant beweegt zich sjokkend door het leven. Alles lijkt tegen te zitten. Bestelt ze een tuinarchitect, dan gebruikt hij balken die gaan rotten. Komt er een dure tegelzetter, dan zitten de tegeltjes weer scheef. Gaat ze op een cruise, blijkt haar hut te grenzen aan de machinekamer. En ook binnen haar huwelijk zit het niet mee, want zij houdt van praten, maar hij niet.

Laatst liepen de tranen weer over haar wangen toen ze op bezoek was. "Ik raak helemaal geïsoleerd in deze buurt", huilde ze, "want er is hier niemand van mijn leeftijd met dezelfde interesses." We vroegen of ze niet lid kon worden van een of andere vereniging. "Ik hou wel van zingen", zei ze. "Maar geen enkel koor in de buurt zingt mijn repertoire."

Terwijl ik naar buiten kijk, zie ik haar voorovergebogen vertrekken met haar boodschappentas. Donkere luchten komen aanzetten. Waarschijnlijk is ze over drie minuten doorweekt.

Geen talent voor geluk. Laten we het daar maar op houden.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments