Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HANGMATTHERAPIE

Weertechnisch gezien zijn deze weken onder te verdelen in twee soorten: hangmatdagen en niet-hangmatdagen. Vanmorgen bleek het al snel een hangmatdag te zijn. Dat was mooi.

Sommige dingen worden onderschat in deze wereld. Vaak omdat ze zo simpel zijn. De hangmat is een van die dingen. Wegens zwangerschap gingen wij dit jaar niet op vakantie. Maar de hangmat is Vitamine V in de achtertuin. Tien minuten hangmat per dag en je bent volledig ontstresst, wat best nodig is met een baby in huis die negen keer per dag (en nacht) gevoed moet worden aan de borst.

Lezen in de hangmat is ook heerlijk. In de hangmat las ik een relatiedramaverhaal in een tijdschrift. Een psychologe zette uiteen hoe ze een relatie, die door tijdgebrek en communicatiestoornissen bezig was kapot te lopen, met veel pijn en moeite weer op de rails kreeg. Allerlei praattechnieken werden erop losgelaten, plus verplichte 'naar elkaar luister-technieken', plus tips om weer tijd voor elkaar te vinden...

Midden in het verhaal kwam A. even bij me zitten. In een hangmat zit je automatisch tegen elkaar aan. Dus je slaat een arm om elkaar heen. En geeft elkaar een kus. En je geniet, schommelend, van het uitzicht op je tuintje.

Het is allemaal niet zo moeilijk.
Je moet gewoon een hangmat nemen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments