Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ONEENS

Commentaar n.a.v. logje 1 augustus

'We zijn het dit keer oneens. De aflevering van afgelopen zondag was in mijn ogen veel beter dan het nietszeggende, oppervlakkige geleuter van Van Rooijen. Vergeleken met vroeger was Rottenberg veel minder een poseur. Je merkt dat de leeftijd en de ziekte hem relativerender en beschouwender maakt. De oude Felix mocht ik overigens ook graag zien. Ik heb meer problemen met Joost Zwagerman. Er zit veel meer in het programma dan er door Zwagerman uit wordt gehaald. Dat is jammer. IJsbeer'De IJsbeer en ik zijn het oneens. Dat is balen. Zeker voor zo'n harmoniemodeltype als ik. Ik zou het graag min of meer eens willen zijn met iedereen. Bovenden mag ik de IJsbeer graag en waren we het tot nu toe juist heel erg eens over dingen. En nu dit.

Ik laat de uitzending van zondag nog eens langskomen, lees mijn stukje nog een keer door en concludeer dat ik het nog steeds eens ben met mezelf, wat op zich al heel wat is. Nou ja, misschien was de uitzending met Heleen van Royen niet erg hoogstaand, maar dat verwacht je ook niet van Heleen van Royen. Zij en haar man Ton staan juist meer voor het principe 'niet te moeilijk doen, hou het leuk'. Daar hebben ze allebei succes mee en dat wordt ze lang niet altijd gegund. En daar heb ik het dan weer moeilijk mee. Dus ik vond het voor een keertje wel eens lekker, zo'n fladderige zomergast.

Van Felix Rottenberg verwacht je wel een hoog intellectueel niveau en een stuk minder 'leuk'. En daar voldeed de uitzending ook wel aan. Veelzeggend is altijd waar de Zomergast mee inzet. Dit keer was dat een fragment van Zeskamp (of Tienkamp). Rottenberg voegde daaraan toe dat zijn vader over dat programma had gezegd: "Dit is het gemiddelde van Nederland en daar zul je rekening mee moeten houden."

Daar ging het geloof ik al mis tussen Felix en mij. Ik dacht: gadverdamme, gaan we nou de hele avond boven de massa hangen en die vanuit onze zogenaamde alwetendheid becommentariëren? Daar heb ik namelijk een hekel aan. En het antwoord was voor een groot deel ja. En nadat Rottenberg ons - de massa - had uitgelegd dat parti pris 'vooringenomen' betekent, ging bij mij het doek definitief dicht en de televisie uit.

Dat alles brengt de IJsbeer en mij niet echt dichter tot elkaar. Het verklaart hooguit vanaf welk station ik was opgestapt. De IJsbeer kent Rottenberg volgens mij ook persoonlijk, dus die komt van een heel ander station.

Aanstaande zondag is Theo Maassen de Zomergast. Die hangt volgens mij een beetje tussen Van Royen en Rottenberg in. Misschien komt het dan toch nog goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment