Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZOMERPOSEUR

Het gebeurt wel eens dat ik half december de tune van Zomergasten in mijn hoofd heb. Dat komt niet door die tune, maar door het programma. Zomergasten heeft me - met de tuindeuren open, de zon die zakt en de witte wijn op tafel - door de jaren heen al heel wat toptelevisieavonden opgeleverd. Ik hou dan ook van Zomergasten.

Juist deze dagen, die voor het grootste gedeelte bestaan uit A. voeden, herstellen van de operatie en bijslapen van de gebroken nachten, kijk ik uit naar Zomergasten op zondagavond. Dat zijn mijn uurtjes. Vorige week voldeed Heleen van Royen aan de verwachtingen. Vanavond stond Felix Rottenberg op het programma. Ook dat kon op papier nog best interessant worden, had ik zo ingeschat.

Edoch. Rottenberg ging zelf interessant zitten doen. Met zo'n peinsende blik en toegeknepen ogen na ieder fragment uitleggen waaróm dit nou interessant was. Bah! En veel namedropping: "Ik hou van winkels, van ambachtsmensen. Ik ben bevriend met de beste banketbakker van Amsterdam." Fuck off. Of dit soort wijsheden: "Je leert het meeste van taxichauffeurs. Ik vraag regelmatig aan taxichauffeurs waar ik een wapen kan kopen? Dat is de beste manier om in contact te komen met de onderwereld." Ja, vast. En natuurlijk veel interessante uitdrukkingen: "Hij doet dat niet parti pris, dus niet vooringenomen..." Oh ja dank je wel Felix. Ik had het bijna niet begrepen.

Terwijl ik me hardop zit te ergeren, zegt A. (die het al na vijf minuten heeft opgegeven): "Dat is ook de valkuil van dit programma. Elk jaar weer zijn de meeste gasten poseurs."

Als ik terugdenk, besef ik me dat hij wel eens gelijk kon hebben. En dat is geen leuke constatering. Maar ik weet vrij zeker dat ik 'm half december wel weer vergeten ben.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment