Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LOSGELATEN

Een week thuis nu. De kraamhulp weg. De hielprik gedaan. De wijkverpleegkundige kwam vandaag langs om 'een dossier aan te leggen' van de kleine A. (voor wie ik nog geen lognaam heb).

De meeste kraamvisite is geweest. De laatste felicitatie-kaartjes druppelen nog binnen. De eerste boeketten beginnen te verleppen.

Hij, om wie nu alles draait, is vandaag 12 dagen oud. Zijn leven bestaat uit slapen en verbijsterd om zich heen kijken en drinken, veel drinken. Bij de mama. Dag en nacht. Vaak zelfs om de tweeënhalf uur. Ik was vergeten hoe slopend. Hoe ongelooflijk slopend.

De verloskundige vroeg van de week, tijdens haar laatste na-controlebezoek, vanaf de rand van mijn bed of er nog vragen waren. Geen vragen. Toen sprak ze de plechtige woorden: "Dan is het nu tijd om jullie los te laten." Toch een soort brok-in-de-keelmoment.

Morgen gaat A. weer werken. En omdat ik 6 weken rust moet houden, komt zus R. mij helpen hier in huis. Dus zo redden we ons wel weer. Maar toch zit steeds dat zinnetje in mijn hoofd: tijd om jullie los te laten.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments