Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZE GAAN VERDAPPEREN

In deze dagen van 'bevalt ze wel of bevalt ze niet' is er gelukkig de afleiding van de Tour de France. En tijdens de eindeloze vlakke etappes van de eerste week, waarin de spanning vaak pas in de eindsprint zit, is het aan de commentatoren van de NOS om toch voor de nodige afleiding te zorgen. Dat lukt ze behoorlijk goed. Herbert Dijkstra bijvoorbeeld droog na het zoveelste lange shot van een kasteel langs de route, waarna de renners weer in beeld komen: "Ah, er wordt toch nog gefietst. Ik begon me al af te vragen of ze misschien daar naar binnen waren gereden."

Herbert wordt dit jaar bijgestaan door oud-renner Maarten Ducrot. Voor een conservatief meisje als ik was dat natuurlijk even wennen. Maar niet zo lang, want Ducrot blijkt, behalve een groot kenner van de wielersport, ook nog een goeie prater, waarmee maar weer eens is aangetoond dat wielrenners helemaal niet dom zijn. Bovendien kent hij eindeloos veel fantastische wieleruitdrukkingen. De afgelopen week o.a. gehoord:

- Maar Ulrich kan natuurlijk ook best een plaatje opzetten. (= een groot verzet draaien.)

- Het schijnt dat Boogerd gister tijdens de valpartij behoorlijk is getoucheerd (= geblesseerd geraakt).

En als het peloton weer eens besluit de kopgroep terug te pakken:

"Ja, ze gaan nu echt verdapperen hoor. De kriebels komen al goed in de kuiten. Je ziet het allure van de jacht gewoon omhoog gaan."

Heerlijk!
Leve Ducrot!
(En nou nooit meer zeggen dat wielrenners dom zijn.)
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments