Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

CRECHE-POEHA

Zus R. en zwager J. gaan dus verhuizen, van Amsterdam naar de omroepstad. En dus moesten ze op zoek naar een nieuwe crèche voor baby T. Tijdens een kennismakingsavond van een van de dagverblijven, werden ze voorgelicht.
'Bij ons staat het kind centraal', zei een leidster tijdens een diapresentatie.
"Da's mooi", had zus R. cynisch gezegd. "Want dat is-ie bij ons thuis namelijk ook zo gewend." Ik moest erg lachen om die opmerking, waarop zus R. een hoofd trok van: 'ja, wie zou er hier anders centraal moeten staan?'

Maar de crèche had nog veel meer in de aanbieding. 'Leeftijdsgerichte activiteiten' bijvoorbeeld. En, om de week, een bezoek aan een bejaardentehuis. Waarom precies werd niet duidelijk, maar het contact tussen mensen in hun eerste levensfase en mensen in hun laatste levensfase schijnt zeer pedagogisch verantwoord te zijn.

Na een rondje langs nog wat verblijven, kwam zus R. toch uit bij crèche nummer 1, waar ze met grote blijdschap werd verwelkomd. "Mag ik vragen waarom u voor ons heeft gekozen?", vroeg de leidster. "Niets in het bijzonder", zei zus R. "Met twee leidsters op dertien kinderen, vind ik het al een hele prestatie als alle kinderen aan het eind van de dag een schone luier om hebben en een volle buik en als ze ook nog een beetje geslapen hebben."

Er was een lichte opluchting te zien in de ogen van het meisje.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments