Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

FEEST EN HEL

Het ene moment scheen de zon en het volgende moment spoelde het van de regen. Toen alle kindjes voor de verjaardag van de pipo verzameld waren en de taart op was, moest er een knoop worden doorgehakt: gingen we naar het lieflijke pretparkje hier in de buurt (buiten), of naar het kinderspeelparadijs in Almere (binnen). Het werd het laatste.

Daar gingen we dan. Tijdens de tocht hoosde het gelukkig, dus wisten we zeker dat we de goede beslissing hadden genomen. En toen kwamen we aan bij Ballorig, zoals het feestgebeuren heet.

Misschien mag ik het bedrijf een paar kleine aanbevelingen doen. Allereerst moet er een bordje op de deur komen met de tekst: 'Niet betreden met hoofdpijn.' Dat lijkt me namelijk levensgevaarlijk. Bovendien zou in de folder niet alleen moeten staan dat Ballorig een feest is voor kinderen (feit), maar ook dat deze plek een soort hel is voor ouders.

Na betaling betraden we de hal en daarmee een oorverdovende audiomix van kindergegil, gierende luchtverfrissingsapparatuur en een onverstaanbare omroepster die iets brulde over bestellingen die klaar waren. Dit alles wervelde werkelijk als een orkaan door de akoestiek die alles nog tien keer erger leek te maken. A. stond naast me en schreeuwde iets in mijn oor. Ik verstond hem niet. Hij wees naar een tafeltje, waar vervolgens alle mama's plaatsnamen. De kinderen gingen meteen dolenthousiast op in het spring-, gil- en glijfestijn, dus dat was mooi. Maar wij moesten alle conversatie, zoals 'wat wil jij drinken?' en 'leuk he, voor de kinderen' in gebarentaal voeren.

Na ruim een uur gebaarden A. en ik naar de andere mama's: 'zullen we gaan?' De mama's knikten. Toen alle schoentjes, truitjes en jasjes weer aan waren en we de deuren openduwden, stonden we ineens in de oorverdovende stilte van het parkeerterrein. De volwassenen haalden opgelucht adem. Alleen waren nu de kinderen weer verdrietig. "Het was zo leuk. Waarom moesten we nou al weg?" "Omdat jullie anders te moe zouden worden", zeiden de mama's.

Maar stiekem wisten we wel beter.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments