Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IK KAN HET NIET ALS IEMAND KIJKT

Onlangs heb ik iets vervelends ondekt: ik kan niet typen als iemand over mijn schouder meekijkt. Dan maak ik achter elkaar fouten en word ik met de minuut nerveuzer.

Die schijnbaar kleine probleem houdt me enorm bezig. Waarom kan ik niet typen als iemand over mijn schouder meekijkt? Wat zegt dat over mij? Concentreer ik me dan te veel op die persoon en te weinig op het typen? Of is het net zoiets als het (voorheen) missen van penalty's: dat je al meteen denkt: oh nee, dit kan ik niet...

Ik vroeg aan anderen of zij het probleem herkenden en ontdekte zo dat er nog veel meer vormen zijn van: 'ik kan het niet als iemand kijkt'. Zo heb ik gehoord van vrouwen die niet goed meer kunnen autorijden met een vreemde naast zich. Ook was er iemand die nooit zijn pincode van de giromaat wist als zijn vriendin naast hem stond. Als de vriendin de andere kant opkeek, wist hij zijn pincode weer wel. Maf.

Van de week besprak ik de aanstaande bevalling met psycholoog A. Ik vertelde dat ik het allerliefst alleen zou bevallen, in een donker hoekje. "Dat noemen we olifantje", zei psycholoog A. "Want olifanten bevallen ook altijd alleen en die wens is dus heel natuurlijk."
Het probleem is dat ik in het ziekenhuis ga bevallen en dat ik nog weet van de vorige keer dat er de hele tijd minstens vier mensen in de verloskamer aanwezig waren. Niks geen olifantje dus voor mij. Dit probleem legde ik weer voor aan de verloskundige en die reageerde begripvol. "Als het je te druk wordt, dan geef je maar een brul en desnoods maak je stampij."

'Een beetje als een olifantje', dacht ik bij mezelf.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments